49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Ξεκίνησε το «ταξίδι» του και «περνάει» και από το νησί της Θάσου

Εκδηλώσεις, ομιλίες, έκθεση βιβλίου και λαϊκό γλέντι στον Λιμένα και στα Λιμενάρια

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)», εμπνευσμένο από το ποίημα «Όπως ο Κερέμ» του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του [«Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;] ξεκινάει το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκίνησε το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και «περνάει» και από το νησί της Θάσου. Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στο θεατράκι του Λιμένα θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από τον Αντώνη Τζιρίτα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του ΓΠ ΑΜ-Θ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από τους «Πρίμα Βίστα».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στα Λιμενάρια στις αποθήκες των Μεταλλείων, όπου εκεί θα ολοκληρωθεί το «ταξίδι» του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο νησί. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου και θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι από τους «Πρίμα Βίστα».

Επίσης την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στις 21:00, στο Ποδοχώρι, στην τοποθεσία «Τζιρίφ», στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-λαϊκό γλέντι, με ζωντανή μουσική από τη «Λαϊκή Βάρδια». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜ-Θ και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσει ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε όλες τις εκδηλώσεις στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής.