Έρχονται… καρφιά στο οδόστρωμα για να σταματήσουν τους διακινητές παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα

«Η χρήση της έσχατης λύσης πρόκλησης ζημιάς στα ελαστικά των κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη»: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης δίνει το «πράσινο φως» για τη χρήση καρφιών

Με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης δίνει το «πράσινο φως» για τη χρήση καρφιών στο οδόστρωμα για τα οχήματα των διακινητών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Όπως αναφέρεται σε αυτό «η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημιάς στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησής του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης μετά και την από 4/8/2023 επιστολή του κ. Παράσχου Παπαδάκη προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για το νομικό πλαίσιο χρήσης καρφιών ως μέτρο αντιμετώπισης των διακινητών παράνομων μεταναστών που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, ο ίδιος αναφέρει: «Τόσο με την παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης (ο οποίος προς τιμή του κινητοποιήθηκε άμεσα) αλλά και της υπ’αριθ. 5/2004 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το κατάπτυστο αφήγημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δήθεν δεν είναι σύννομη η χρήση καρφιών διότι δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο, αποδημείτε πλήρως και ξεγυμνώνονται πολιτικά ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Αναμένουμε τώρα την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το Υπουργείο και σε περίπτωση που δεν το κάνουν οι εγκληματίες του επόμενου θύματος θα έχουν ονοματεπώνυμο».

*Πηγή-φωτογραφία: focustonevro.gr