Καβάλα: Εκδήλωση στο Ποδοχώρι στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή [φωτογραφίες]

Μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Διονύσης Κλάδης και ακολούθησε λαϊκό γλέντι-Το ΚΚΕ καταγγέλλει βανδαλισμό πανό με ναζιστικά σύμβολα

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην τοποθεσία «Τζιρίφ» στο Ποδοχώρι της Καβάλας στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Παγγαίου, Μιχάλης Διαμαντόπουλος. Μίλησε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ ΑΜ-Θ.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μεγάλο, γνήσιο λαϊκό γλέντι, με ζωντανή μουσική από τη «Λαϊκή Βάρδια», όπου στον χορό και στο τραγούδι έσμιξαν οι παλιότερες γενιές με το κέφι και τη ζωντάνια της νεολαίας. Ιδιαίτερα ξεσήκωσαν τα τραγούδια του αγώνα και των θυσιών του λαού μας, που εναλλάσσονταν με συνθήματα.

«Η μεγάλη επιτυχία και μαζικότητα της εκδήλωσης αποτέλεσε αισιόδοξο μήνυμα για τη συγκρότηση αγωνιστικού ψηφοδελτίου στον Δήμο Παγγαίου και για τις μάχες που έχει μπροστά του το εργατικό, αγροτικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα της περιοχής. Παράλληλα αποτέλεσε και την καλύτερη απάντηση στις θρασύδειλες προσπάθειες του φασιστικού, νεοναζιστικού βούρκου να λερώσει το προπαγανδιστικό υλικό του Κόμματος τις προηγούμενες μέρες με τα εμετικά του σύμβολα».

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στη συνέχεια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων και της πολιτικής δραστηριότητας του κόμματος, στα καλέσματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στην εκλογική «μάχη» για την Τοπική Διοίκηση τον Οκτώβρη.