Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού

«Μάχη» με τις φλόγες για δεύτερο βράδυ-Καταβάλονται προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης

Τιτάνια «μάχη» με τις φλόγες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δίνουν για δεύτερο βράδυ στην Αλεξανδρούπολη πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη, ενώ καταβάλονται επίσης προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι θα είναι μία δύσκολη νύχτα, καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν αναζοπυρώσεις. Πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Κλειστή και πάλι η Εγνατία Οδός

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ενημέρωσε εκ νέου τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023 τους οδηγούς ότι ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Κήπων-Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Κήπων-Φερών-Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.