Φωτογραφίες μέσα από το «Αδαμάντιος Κοραής» που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο και πλέει προς Καβάλα

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», μεταφέροντας δεκάδες ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Προς το λιμάνι της Καβάλας πλέει το «Αδαμάντιος Κοραής», το πλοίο που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023, μετά την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο αναχώρησε περίπου στις 11 το πρωί από το λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού Εβρου, μετά από τη δραματική επιχείρηση εκκένωσης, καθώς οι φλόγες είχε περικυκλώσει το κτίριο.

Στο «Αδαμάντιος Κοραής» φιλοξενούνται 69 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 69 ασθενείς μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.