Πολίτες αναλαμβάνουν δράση για τα δάση: Καλέσματα για εθελοντική πυροφύλαξη σε Καβάλα και Παγγαίο

Ρητή η εντολή της Αστυνομίας: Αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις ειδοποιεί τις αρμόδιες Αρχές και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται ο ίδιος

Συνεχή είναι τα καλέσματα από Συλλόγους της Καβάλας και του Παγγαίου για εθελοντική πυροφύλαξη, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ενώ ήδη πέριξ των δασικών εκτάσεων υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση.

Επίσης, Σύλλογοι της Καβάλας πληροφορούν ότι τα μέλη τους θα αναλάβουν την πυροφύλαξη των δασυλλίων που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, αλλά και του περιαστικού δάσους, όπως είναι ο Σύλλογος Αγίας Παρασκευής και ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας-Πεντακοσίων.

Παράλληλα, η Αστυνομία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις κοντά σε δασικές εκτάσεις, πρέπει να ειδοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί ο ίδιος.

Στην Καβάλα ζητούνται εθελοντές για 24ωρη πυροφύλαξη (θα βγούνε βάρδιες) με το όχημα του Φυσιολατρικού Συλλόγου μετά από διαταγή του Πυροσβεστικού Σώματος Καβάλας. Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον πρόεδρο του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, Σπύρο Μουράτη στο τηλέφωνο 6946 282456.

Όσον αφορά στον Δήμο Παγγαίου, υπάρχουν επίσης σχετικά καλέσματαμε τον Σύλλογο PLANET να καλεί όποιον θέλει να συνδράμει εθελοντικά την πυροπροστασία του Παγγαίου να έρθει άμεσα σε επαφή με τον Σύλλογο. Σημειωτέον, η ενέργεια γίνεται σε συνεργασία του Φυσιολατρικού Συλλόγου του Δήμου Παγγαίου PLANET με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6959 349211.