Καβάλα, 1981: Η αυτοκτονία δύο νέων που θύμιζε την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας

Ανέβηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Ερυθρού Σταυρού, ένωσαν με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών τους και βούτηξαν στο κενό: Μια τραγική ιστορία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη

Αύγουστος του 1981. Δύο νεαρά παιδιά βουτάνε μαζί από πενταώροφη πολυκατοικία, αφού δεν άντεχαν άλλο την πίεση των γονιών της κοπέλας.

Η αυτοκτονία δυο νέων στην Καβάλα, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη την δεκαετία του ’80. Ο λόγος της αυτοκτονίας θύμιζε την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αφού στις 25 Αυγούστου του 1981, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους, επειδή οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν τη σχέση τους.

Η γνωριμία των δυο νέων

Ο Γιάννης Γ. ήταν 21 ετών και εργαζόταν στην Καβάλα ως γυψαδόρος. Η 19χρονη Ελπίδα Μ. δούλευε ως βοηθός σε κομμωτήριο. Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν και γρήγορα ερωτεύθηκαν. Όμως η κοπέλα ήταν ήδη αρραβωνιασμένη, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο, αφού αποφάσισε να χωρίσει. Τότε άρχισαν τα προβλήματα, αφού οι γονείς της κοπέλας δεν ενέκριναν αυτή τη σχέση και την πίεζαν να τον αφήσει και να γυρίσει στον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Η 19χρονη μη μπορώντας να αντέξει άλλο την πίεση των γονιών της, έφυγε από το σπίτι για να ζήσει με τον αγαπημένο της. Ωστόσο, ούτε αυτό πτόησε τους γονείς της, οι οποίοι δεν άλλαζαν γνώμη. Έτσι το ζευγάρι, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η τραγική κατάληξη

Τα παιδιά βρήκαν μια πενταώροφη πολυκατοικία που χτιζόταν και μπαίνοντας μέσα, έκοψαν και οι δύο τις φλέβες τους. Ανέβηκαν στην ταράτσα, ένωσαν με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών και βούτηξαν στο κενό, από ύψος 30 μέτρων.

Οι οικοδόμοι που πήγαν το πρωί για τις εργασίες τους, αντίκρισαν τα δυο πτώματα και αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για τουρίστες. Όμως δεν άργησαν να ανακαλύψουν ποιοι ήταν οι δυο νέοι. Οι κάτοικοι στην οδό Ερυθρού Σταυρού με δάκρυα στα μάτια, τους έβλεπαν νεκρούς στο οδόστρωμα.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη, ενώ ξεκίνησε η συζήτηση για το κατά πόσο οι γονείς έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή των παιδιών τους.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως το 1980 υπήρχε ακόμη σε πολύ μεγάλο βαθμό το συνοικέσιο, τα προξενιά και η προίκα.

*Πηγή-φωτογραφία: mixanitouxronou.gr