Καβάλα: Μια αδέσποτη γατούλα με τα μικρά της «νοίκιασε» ένα… κατάστημα στην οδό Βενιζέλου [βίντεο, φωτογραφίες]

Η γάτα βρήκε τρόπο να μπει στον χώρο και να γεννήσει, με τον ιδιοκτήτη να πράττει κάτι που δεν είναι αυτονόητο για πολλούς, ενώ τα ζωάκια τα φροντίζουν και επαγγελματίες της περιοχής

Μερικά πράγματα δεν είναι αυτονόητα, όμως για κάποιους ανθρώπους θεωρούνται απλά… καθημερινότητα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου κάποτε στεγάζονταν το La Baguette στην οδό Βενιζέλου στην πόλη της Καβάλας, αλλά και οι ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο χώρος είναι κλειστός και δεν έχει νοικιαστεί εδώ και έναν περίπου χρόνο. Πριν από έναν μήνα, όμως, μια αδέσποτη γατούλα βρήκε το ιδανικό… μαιευτήριο.

Βρήκε τρόπο να μπει στον χώρο, γέννησε τα γατάκια της και έκτοτε έγινε η «νοικάρισσα» του χώρου. Ο ιδιοκτήτης του χώρου, δε, θεώρησε δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για… έξωση. Μάλιστα, έβαλε και ταμπέλα που αναφέρει ότι τα γατάκια φροντίζονται, για να αμβλύνει τις ανησυχίες κάποιων.

Η δε φροντίδα προέρχεται και από επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι αφήνουν ένα πιάτο φαγητό και νερό στη γατομάνα, μέχρι να… μετακομίσει μαζί με τα γατάκια της. Ελπιδοφόρες εικόνες σε μια εποχή όπου το αυτονόητο χρήζει επισήμανσης.