Δωρεά σχολικών ειδών από την Energean σε μαθητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε Καβάλα και Θάσο

Η δράση γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με σύνθημα «κανείς μαθητής χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη». Το «ευχαριστώ» από τον Δήμο Θάσου

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της δράσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου και του Δήμου Θάσου για την συγκέντρωση σχολικών ειδών, ώστε να μην μείνει κανείς μαθητής χωρίς σχολικά, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη εκ μέρους του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean ο Ευάγγελος Λεώβαρις, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα, Αρτέμη Μπαρμπούνη, ανακοινώνοντάς του τη δωρεά σχολικών ειδών από την Energean σε μαθητές της Θάσου.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Energean στηρίζει έμπρακτα μαθητές της Θάσου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με τη δωρεά σχολικών ειδών.

H δωρεά πραγματοποιείται προς τους μαθητές της Θάσου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, ώστε να μην υπάρχει μαθητής στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Ευχαριστούμε ακόμη μία φορά θερμά την εταιρεία Energean και την Διοίκησή της για την ευγενική έμπρακτη προσφορά τους και τη φετινή σχολική χρονιά προς τους μαθητές της Θάσου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Δωρεές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες που στηρίζουν οι κοινωνικές δομές και τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας έγιναν και στην Καβάλα, αλλά και στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της Energean για τη δράση

Για μια ακόμη χρονιά, την τρίτη συνεχόμενη, η σχολική χρονιά ξεκινά με την Energean να υλοποιεί την πρωτοβουλία της «Επιστροφή Στα θρανία-Back to school», δωρίζοντας δωροεπιταγές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες που στηρίζουν οι κοινωνικές δομές και τα τοπικά Κέντρα Κοινότητας στην Καβάλα, στην Θάσο και στην Ζίτσα Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές «Πνοή, Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια», «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας» και «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και από τα Κέντρα Κοινότητας στη Θάσο και στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Τα σχολικά είδη θα τα προμηθευθούν οι μαθητές και μαθήτριες από τοπικά βιβλιοπωλεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Energean είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία μας “Επιστροφή στα θρανία-Back to school” σε τρεις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Από την άλλη, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι βλέποντας ότι αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο.

»Η πρωτοβουλία μας στηρίζει αυτά τα παιδιά στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ωστόσο οι Στόχοι για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ θα έχουν υλοποιηθεί μόνο όταν η κοινωνία μας δεν θα έχει πλέον ανάγκη από ανάλογες πρωτοβουλίες. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προχωρούν σημαντικές επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη στην οικονομία, εισόδημα για τους πολίτες και νέες θέσεις εργασίας, πάντα με όρους αειφορίας με φροντίδα προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

Εκ μέρους της Energean, σε Καβάλα και Θάσο, τις δωροεπιταγές παρέδωσαν ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα. Τόσο ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης όσο και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών δομών της Καβάλας, ευχαρίστησαν θερμά την Energean για την σταθερή κοινωνική της προσφορά στην περιοχή, ευχόμενοι η πρωτοβουλία να βρει μιμητές.

Στη Ζίτσα, τις δωροεπιταγές παρέδωσε ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης της Energean για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Ράδο, ο οποίος ευχαρίστησε την Energean για αυτήν την πρωτοβουλία, καλώντας τις τοπικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν με ανάλογες δράσεις.

H δράση «Επιστροφή στα θρανία-Back to School» υπηρετεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.1-Μηδενική Φτώχεια, ν.4-Ποιοτική Εκπαίδευση, ν.10-Λιγότερες Ανισότητες και ν.17-Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.