Καβάλα: Τεσσεράμισι τόνοι αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από την οικογένεια Τσαλόγλου [βίντεο, φωτογραφίες]

Ο Γιώργος Τσαλόγλου παρέδωσε τη βοήθεια στην πληγείσα Καρδίτσα, όμως στην επιστροφή αποκλείστηκε στη Λάρισα, καθώς «φούσκωσε» ο Πηνειός και έκλεισε η Εθνική Οδός-Στη διαδρομή κατέγραψε εικόνες απόλυτης καταστροφής

Τεσσεράμισι τόνοι νερά αγόρασε και μετέφερε στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Καρδίτσας, η οικογένεια Τσαλόγλου η οποία διατηρεί κατάστημα με γυναικείες τσάντες και βαλίτσες στην οδό Ερμού στην Καβάλα.

Ο Γιώργος Τσαλόγλου ταξίδεψε με το φορτηγό του γεμάτο υπέρ το δέον νερά και ανθρωπιά και μαζί με την κόρη του, πέρασε δια ύδατος και σιδήρου για να φτάσει στις πληγείσες περιοχές.

Η άφιξή του στο σημείο παράδοσης της βοήθειας, στην καρδιά της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας, αποτέλεσε την καλύτερη δικαίωση για την απόφασή του: Δεκάδες άνθρωποι τους ευχαριστούσαν με δακρυσμένα μάτια και τους έσφιγγαν τα χέρια για τη βοήθεια, αλλά κυρίως για την ελπίδα που τους έδωσαν αυτές τις δύσκολες στιγμές, ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

«Καταφέραμε να παραδώσουμε τη βοήθεια στην Καρδίτσα. Ξεκινήσαμε το πρωί και λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων πήγαμε από Κοζάνη, Γιάννενα και Καλαμπάκα. Μέσα από παρακαμπτήριες οδούς καταφέραμε μετά από 10 ώρες να φτάσουμε στην Καρδίτσα, όμως διανυκτερεύουμε στη Λάρισα, καθώς η Εθνική Οδός έχει κλείσει στη Λάρισα λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού», αναφέρει ο Γιώργος Τσαλόγλου στο KAVALA POST.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Θεσσαλία

Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδρομή, εκτός από την ανακούφιση στα πρόσωπα των κατοίκων της Καρδίτσας που παρέλαβαν τα νερά, ο κ. Τσαλόγλου και η κόρη του αντίκρισαν εικόνες απόλυτης καταστροφής με απέραντες πλημμυρισμένες εκτάσεις και κατεστραμμένες περιουσίες και δρόμους [βλ. παρακάτω βίντεο], εικόνες που μόνον θλίψη και απόγνωση προκαλούν.