Οικογένεια Τσαλόγλου: Επιστρέφει από Καρδίτσα για να «γεμίσει» κι άλλη βοήθεια και να… ξαναπάει στον τόπο της καταστροφής!

Έκκληση σε κάθε Καβαλιώτη που θέλει να βοηθήσει άμεσα τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να τοποθετήσει είδη πρώτης ανάγκης στο φορτηγό του Καβαλιώτη επαγγελματία μέσα στη νύχτα - Πού θα συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, και ειδικά της Καρδίτσας, τις τελευταίες ώρες με τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα να έχουν καταστρέψει ζωές και περιουσίες και την όποια προσπάθεια βοήθειας να μοιάζει, αυτήν τη στιγμή, σταγόνα στον «ωκεανό» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» αλύπητα την ευρύτερη περιοχή.

Όμως, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς και το μεγαλείο και την ανθρωπιά μιας οικογένειας από την Καβάλα που, με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος -οικονομικό και όχι μόνον- δεν αρκέστηκε στα ελάχιστα, αλλά μπήκε βαθιά στα «νερά» της αλληλεγγύης, κάνοντας πράξη πριν από όλους τους θεσμικούς φορείς την άμεση βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Η οικογένεια του επαγγελματία Γιώργου Τσαλόγλου «γέμισε» το επαγγελματικό φορτηγάκι της με τεσσεράμισι τόνους εμφιαλωμένα νερά και ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023 για να βρεθεί στην «καρδιά» της τραγωδίας, στην Καρδίτσα, με σκοπό να ανακουφίσει στον βαθμό που μπορεί τους ανθρώπους που «δοκιμάζονται» ασύμμετρα [δείτε βίντεο, φωτογραφίες και διαβάστε σχετικά πατώντας εδώ].

Ο κ. Τσαλόγλου και η κόρη του πέρασαν μια οδηγική «οδύσσεια» για να μπορέσουν να φτάσουν στην Καρδίτσα· μέσα από παραδρόμους πλημμυρισμένους -τοπία «βομβαρδισμένα»- τα κατάφεραν, ωστόσο αποκλείστηκαν στη Λάρισα, όπου και πέρασαν τη νύχτα.

«Όσα είδα, γραντζούνισαν την ψυχή μου!», δήλωσε στο KAVALA POST ο κ. Τσαλόγου, ο οποίος αποφάσισε το εξής: Ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής να επιστρέφει στην Καβάλα. Ό,τι ώρα καταφθάσει, θα παρκάρει το φορτηγάκι του στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το κτίριο του Επιμελητηρίου και θα το αφήσει «ανοιχτό». «Όποιος Καβαλιώτης θέλει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να πάει και να βάλει μέσα στο φορτηγό εμφιαλωμένα νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Εμείς το πρωί θα ξεκινήσουμε και πάλι για Καρδίτσα»!

«Αν το φορτηγό γεμίσει από τους συμπολίτες μας, έχει καλώς. Εμείς θα βρούμε τρόπο να παραδώσουμε το συντομότερο τη βοήθεια εκεί που πρέπει. Αν όχι, με δικά μας έξοδα θα το γεμίσουμε και θα κάνουμε το ίδιο», συμπλήρωσε.

Το KAVALA POST θα παρακολουθεί την προσπάθεια της οικογένειας Τσαλόγλου και θα ενημερώνει τους Καβαλιώτες πώς μπορούν να συνδράμουν στην αξιέπαινη προσπάθειά τους.