Δήμος Καβάλας: Αναβάλλεται η συγκέντρωση βοήθειας για τη Θεσσαλία. Οι δήμοι της δεν μπορούν να τη διαχειριστούν!

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ

Από σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, και ο Δήμος Καβάλας επρόκειτο να ξεκινήσει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να σταλούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή, η δράση αυτή αναβάλλεται!

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν έκκλησης του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Λάζαρου Κυρίζογλου. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή που έλαβε ο Δήμος Καβάλας από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, «οι πληγέντες Δήμοι δεν μπορούν προς το παρόν να τη διαχειριστούν»!

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, αυτό που προέχει την τρέχουσα περίοδο είναι η αποστολή μηχανημάτων έργου, φορτηγών και πλυντηρίων για τον καθαρισμό των χωριών και των πόλεων που βυθίστηκαν κάτω από το νερό.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια του Δήμου Καβάλας, για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Ο Δήμος Καβάλας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ΚΕΔΕ, όσο και με τους Δήμους που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας και θα κάνει ό,τι κρίνεται απαραίτητο για τη στήριξη των συμπατριωτών μας που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα και τους κόπους μιας ζωής», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας.