Η οικογένεια Τσαλόγλου στην «καρδιά» της τραγωδίας: Δωρεές απλών πολιτών της Καβάλας για δεύτερη φορά στη Θεσσαλία [βίντεο-φωτογραφίες]

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες το φορτηγάκι του Καβαλιώτη επαγγελματία πήγε και.... ήρθε! - Το συγκινητικό «Ευχαριστώ!» της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Συγκλονιστικές εικόνες από τη διαδρομή με πλημμυρισμένα τοπία και «εξαφανισμένους» δρόμους!

9τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα σε λιγότερο από τρία 24ωρα κατάφερε και παρέδωσε απευθείας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η οικογένεια Τσαλόγλου από την Καβάλα, «βάζοντας τα γυαλιά» σε θεσμικούς φορείς που ακόμη… οργανώνονται.

Ο Καβαλιώτης επαγγελματίας Γιώργος Τσαλόγλου, δίχως δεύτερη σκέψη, «γέμισε» το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 το επαγγελματικό του φορτηγάκι με τεσσεράμισι τόνους εμφιαλωμένα νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και -με αποκλειστικά δικά του έξοδα- ταξίδεψε μαζί με την κόρη του μέχρι την Καρδίτσα, περνώντας μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους και εναλλακτικά μονοπάτια, για να τα παραδώσει απευθείας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται μετά το ανελέητο «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel [διαβάστε περισσότερα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες πατώντας εδώ].

Αφού αποκλείστηκε στη Λάρισα για μια νύχτα, ο κ. Τσαλόγλου, μαζί με τη θυγατέρα του, επέστρεψαν στην Καβάλα αργά το βράδυ της Κυριακής, έχοντας κάνει προηγουμένως έκκληση σε όποιον Καβαλιώτη θέλει να προσφέρει κάτι στους πλημμυροπαθείς, να το κάνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπερ και εγένετο…

Το φορτηγάκι της οικογένειας Τσαλόγλου παρέμεινε παρκαρισμένο, με ανοιχτές τις πόρτες, μπροστά από το κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας και, μέχρι το πρωί, είχε «γεμίσει» από τις προσφορές «απλών πολιτών». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαλόγλου προσέλαβε φύλακα, ο οποίος κάθισε όλη τη νύχτα να προσέχει το φορτηγό, έτσι ώστε ο ίδιος να μπορέσει να ξεκουραστεί, έχοντας οδηγήσει πάνω από 2.500 χιλιόμετρα!

Το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, οι «δωρέες απλών πολιτών της Καβάλας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας» -επιπλέον τεσσεράμισι τόνοι- αναχώρησαν για την «καρδιά» της τραγωδίας.

Αυτήν τη φορά, ο κ. Τσαλόγλου είχε συνεννοηθεί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια σε ειδικά διαμορφωμένο hub, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγα 24ωρα.

Εκεί, τις δωρεές παρέλαβε η ειδική συνεργάτις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, η οποία φανερά συγκινημένη, σχεδόν δακρυσμένη, έγραψε σε ένα χαρτί ένα μεγάλο «Ευχαριστώ!» και απηύθυνε έναν χαιρετισμό σε όλους τους Καβαλιώτες που προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας σε ένα βίντεο:

Αμέσως μετά την παράδοση της βοήθειας, ο Γιώργος Τσαλόγλου και ο υιός του ξεκίνησαν κατευθείαν για Καβάλα, όπου έφτασαν, μετά από 2.000 και πλέον χιλιόμετρα συνεχόμενης οδήγησης, νωρίς τα ξημερώματα της… επόμενης μέρας!

Οι εικόνες που κατέγραψε ο κ. Τσαλόγλου με το κινητό του κατά τη διάρκεια της διαδρομής του είναι συγκλονιστικές: