Έτσι θα τιμήσει η Καβάλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών

Με γενικό σημαιοστολισμό, μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης θα τιμήσει η Καβάλα την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος,

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας είναι οι εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2023.

Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 17ης  Σεπτεμβρίου 2023.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:45: Απόδοση τιμών με μέριμνα της  ΧΧΤΘΜ.

10:00: Τέλεση Μνημοσύνου μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η κ. Σοφία Τσίγκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

10:45: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

18:50: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.