1ο Λύκειο Καβάλας: Πρωινή προσευχή και κουβέντα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του συλλόγου των καθηγητών

Μετά από την πρόσκληση του Συλλόγου Καθηγητών και Καθηγητριών του Α’ ΓΕΛ Καβάλας, ο Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος μετείχε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στην πρωϊνή προσευχή του Σχολείου και ευχήθηκε προς όλους και όλες καλή δύναμη και καλή προσπάθεια στους ευγενικούς οραματισμούς και στον αγώνα για την μόρφωση και την γνώση.

Μίλησε για τον σημαντικό σκοπό της δημιουργίας πραγμάτων στη ζωή μας, που πρέπει να μάς οδηγούν στην φιλία, στην προσφορά και στην ωφέλεια της κοινωνίας, στην αναζήτηση του αδυνάτου και του ανήμπορου συνανθρώπου μας, και αναφέρθηκε στο ότι οι νέοι και οι νέες μας αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και ότι μέσα σε αυτόν τον αγώνα τους, πρέπει να αντισταθούν στις τρείς παγίδες που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε μπροστά, και αυτές είναι η ασέβεια, η κακία, και η καταστροφή του περιβάλλοντός μας, η άγνοια ζωτικών πραγμάτων για την ζωή και την κοινωνία, και η απομάκρυνση από τον διπλανό μας.

Στο τέλος είχε και μία σύντομη συνάντηση και συνομιλία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Σχολείου στο γραφείο και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που κλήθηκαν να επιτελέσουν στην μόρφωση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών της πατρίδος μας.