Συνταξιούχοι ΒΦΛ-ΙΚΑ-Δημοσίου-ΝΑΤ Καβάλας: Να σημαίνει ξεσηκωμός απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ανακοίνωση-κάλεσμα των σωματείων προς όλα τα συνδικάτα είναι να οργανώσουν την απεργιακή τους απάντηση

Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη καθώς και ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο , καλούν με ανακοίνωση τους τα συνταξιουχικά σωματεία Καβάλας ΒΦΛ, ΙΚΑ, Δημοσίου και ΝΑΤ.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα αφορά το νέο εργασιακό νόμο και η πρόταση προς όλα τα συνδικάτα είναι να οργανώσουν την απεργιακή τους απάντηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στις 13/9/2023 το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Πρόκειται για Κτηνωδία!!! Ενώ ο λαός μας δίνει ανυπεράσπιστος τη μάχη με τις φωτιές και τις πλημμύρες, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση όμως και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, το συνταξιουχικό κίνημα, όλος ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:

  • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη
  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

Καλούμε όλα τα συνδικάτα μέσα από συνεδριάσεις διοικήσεων και γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν την απεργιακή απάντηση.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Να δυναμώσουμε αποφασιστικά την αλληλεγγύη μας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, όπως το πράξαμε και στους πυρόπληκτους του Έβρου.

Οι συνταξιούχοι τού Ν. Καβάλας μαζί με τα σωματεία τους στέκονται με αποφασιστικότητα στο πλευρό των παιδιών και των εγγονιών μας.

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική. Το σύνθημα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» θα κυριαρχήσει και πάλι στους νέους αγώνες του λαού μας».