Καβάλα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας καλεί σε «απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας καλεί σε «απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα» την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:30 στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου

Την ώρα που λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, και η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να υπηρετήσει και πάλι τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Αίσχος!

Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι η νομιμοποίηση της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων που οι ίδιες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψαν.

Αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, η πλειοψηφία της ΓΣΣΕ και μαζί τους το Εργατικό Κέντρο Καβάλας την νομιμοποιούν (!) αφού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής με θέμα το νομοσχέδιο το εκτιμά ως ισορροπημένο που έρχεται να ρυθμίσει παρανομίες!

Την ίδια ώρα που οι 2 στις 3 προσλήψεις κάθε έτος είναι μερικής απασχόλησης με πετσοκομμένα δικαιώματα και έχουμε πάνω από 6.000 απολύσεις εργαζομένων καθημερινά! Ξεπαγώνει τις τριετείες, αφού πρώτα ουσιαστικά παίρνει όλα τα μέτρα για να τις εκμηδενίσει!

Συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του Ν. Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου-5νθήμερου-40ωρου.

Κανένας συμβιβασμός με τον εργασιακό Μεσαίωνα και τη σύγχρονη σκλαβιά!

Σύγχρονο δικαίωμα είναι να μπορεί κάθε εργαζόμενος να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και το μισθό του. Να απολαμβάνει ο ίδιος και η οικογένειά του ότι μπορεί να του προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας, αλλά του το στερούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

Δε ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας.

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023 δυναμώνουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις:

  • Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα
  • Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων-ομηρίας
  • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων
  • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς
  • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 17 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε., κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική!

Το σύνθημα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» να κυριαρχήσει και πάλι στους νέους αγώνες του λαού μας.

Όλοι συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία.