Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας»: Στο επίκεντρο η συνεργασία με τους συλλόγους και η παραγωγή πλούσιου πολιτιστικού έργου

Η νέα διαχειριστική – πολιτιστική χρονιά ξεκίνησε με τον αγιασμό και την παρουσία εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων που φιλοξενούνται στο Κέντρο – Τι δήλωσαν ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της Δημωφέλεια

Με πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Επιτροπής και την παρουσία πλήθους μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρας», πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, η κοινή τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας διαχειριστικής – πολιτιστικής χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια του Αγιασμού κυριάρχησαν τα αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχιση της πολυετούς δημιουργικής πορείας των Πολιτιστικών Συλλόγων, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνος.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ευχαρίστησε όλα τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων που όλα αυτά τα χρόνια  κρατούν «ζωντανούς» τους Συλλόγους, τον Πολιτισμό και την Παράδοση, ως θεματοφύλακες όλων αυτών των αξιών. «Πιστεύω πάρα πολύ στις συνεργασίες  και είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα, όπως μαζί καταφέραμε και παλέψαμε τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, τα οποία τα αφήνουμε πίσω μας, βρήκαμε διαφορετικούς τρόπους παραγωγής Πολιτισμού και κρατήσαμε ζωντανούς τους Συλλόγους μας», τόνισε  χαρακτηριστικά κατά τον χαιρετισμό του. Παράλληλα, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση το κράτος θα πρέπει σταθεί στο πλευρό των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς η κρίση ανέδειξε, σε μεγαλύτερο βαθμό, τον σημαντικό ρόλο τους στην κοινωνία, εν γένει.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, εξέφρασε και ο ίδιος με τη σειρά του την αισιοδοξία του για την εποικοδομητική συνεργασία και κοινή πολιτιστική συμπόρευση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο, μέσα από την κοινή τελετή αγιασμού, ο συμβολισμός της οποίας δείχνει στην πράξη ότι οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης ξεκινούν τη νέα χρονιά όλοι μαζί, από την ίδια «αφετηρία».«Ο Πολιτισμός είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, συνδέει το παρελθόν με το παρόν και ανοίγει γέφυρες για το μέλλον. Εύχομαι όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες  που μπορεί να προκύψουν κατά τη νέα διαχειριστική χρονιά, συνεργαζόμενοι, χωρίς έριδες, έτσι ώστε σε όλους τους Συλλόγους να δοθεί η ευκαιρία να παράξουν το πλούσιο πολιτιστικό τους έργο», σημείωσε.