Η «ξεχασμένη υποχρέωση» του Δήμου Ηλιούπολης σε έναν πρώην υπουργό από την Καβάλα

Η συμβολή του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου στην υπόθεση των καταπατημένων οικοπέδων στην Ηλιούπολη και η επίκλησή της εν μέσω αυτοδιοικητικής προεκλογικής περιόδου

Στον δημόσιο αυτοδιοικητικό προεκλογικό διάλογο στον Δήμο Ηλιούπολης στην Αττική «εμφανίστηκε» ο πρώην υπουργός, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος με αφορμή την κουβέντα για τη Δημόσια Περιουσία του Δήμου και τη συμβολή του Καβαλιώτη πολιτικού για την επίλυση του εν λόγω θέματος στον συγκεκριμένο Δήμο.

Το ilioupolipress.gr και ο Γιώργος Μπαλτάς, μάλιστα, καλεί τους εμπλεκόμενους Δήμους στην υπόθεση της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα τον Δήμο Ηλιούπολης «να αναγνωρίσουν τη συμβολή του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου και να τον τιμήσουν ανάλογα, έστω και τώρα στα βαθιά του γεράματα».

Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Μπαλτά

Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, μια ξεχασμένη υποχρέωση της Ηλιούπολης

Στις παρυφές του προεκλογικού διαλόγου στην Ηλιούπολη «ανακινείται» και το θέμα της Δημοτικής Περιουσίας!

Σαν συμβολή στον δημόσιο διάλογο για τη Δημοτική Περιουσία που κατέληξε να γίνει δημόσια περιουσία είναι υποχρέωση των Ηλιουπολιτών να θυμηθούν το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 1981 έως τον Ιούνιο του 1985.

Στη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος χειρίστηκε την υπόθεση των καταπατημένων οικοπέδων από του Νάστους κυρίως στην Ηλιούπολη και λιγότερο στην Αργυρούπολη και στον Άλιμο και η συμβολή του στη μετέπειτα εξέλιξη της υπόθεσης ήταν όχι απλά σημαντική, αλλά καθοριστική.

Με απόφασή του Υφυπουργού Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, μετά από μελέτη και εισήγηση του Γιώργου Γιαννούση, Αργυρουπολίτη και στενού του συνεργάτη, κατέγραψε και χαρακτήρισε τα οικόπεδα ως Δημόσια Περιουσία και αντέστρεψε την μέχρι τότε τακτική.

Η απόφαση αυτή καθόρισε την τύχη των εξελίξεων για την καταπατημένη από τους Νάστους Δημοτική Περιουσία!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως την πρώτη περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είχαν εμφανιστεί σημαντικά νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Γιώργος Γιαννούσης και άλλοι, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα της περιοχής τους και συνέβαλαν αποφασιστικά τόσο στις κινητοποιήσεις των πολιτών όσο και στη διαμόρφωση των πολιτικών της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου στα τοπικά θέματα!

Πρόκειται για μια «παραμελημένη» πτυχή του αγώνα για την υπόθεση της Δημοτικής Περιουσίας, η σημαντικότητα της οποίας δεν είναι γνωστή χάρη στην πολιτική σεμνότητα των πρωταγωνιστών σε εκείνη τη φάση οι οποίοι δε διεκδικήσανε ποτέ δάφνες όπως άλλοι έπραξαν.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι Δήμοι στην υπόθεση της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα ο Δήμος Ηλιούπολης, οφείλουν να αναγνωρίσουν τη συμβολή του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου και να τον τιμήσουν ανάλογα, έστω και τώρα στα βαθιά του γεράματα!

Το γνωρίζουν αυτό οι «αγαπητικοί» της Ηλιούπολης που σφάζονται στα πόδια της;