Ερώτηση κατοίκων της Νεάπολης Καβάλας: Πότε θα ονομαστεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σε πάρκο «Τηλέμαχος Τσιμηρίκας»;

Η απόφαση για να τιμηθεί ο μικρός ήρωας από τη Μεσορόπη είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας μετά από πρόταση του Συλλόγου της Νεάπολης

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012 όταν πήρε φωτιά το σπίτι των παππούδων του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμηρίκα στη Μεσορόπη Καβάλας, την ώρα που κοιμόντουσαν, εξαιτίας ξυλόσομπας. Οι γονείς, οι παππούδες και κάποια από τα παιδιά της οικογένειας πρόλαβαν να βγουν.

Τα δύο μικρότερα αδέρφια του Τηλέμαχου Τσιμιρίκα, ο 5χρονος Ανδρέας και ο 9χρονος Γεράσιμος όμως δεν είχαν βγει. Ο 15χρονος Τηλέμαχος χωρίς να το σκεφτεί μπήκε στις φλόγες για να τα απεγκλωβίσει. Ένα φλεγόμενο δοκάρι, όμως, του έκοψε το νήμα της ζωής μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με ομόφωνη απόφαση και υιοθετώντας κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2023 την πρόταση του Συλλόγου της Νεάπολης, η οποία είχε εκφραστεί και παλαιότερα από την αείμνηστη δημοτική σύμβουλο, Μαρία Φραντζεσκάκη, αποφάσισε να ονομάσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νεάπολη σε πάρκο «Τηλέμαχος Τσιμηρίκας», όπου θα υπάρχει πλακέτα στην οποία θα αναγράφεται η ηρωική πράξη του 15χρονου που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του, μια κίνηση την οποία στήριξε και «δούλεψε» εδώ και καιρό το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας.

Ωστόσο οι κάτοικοι της Νεάπολης δεν είδαν ακόμη να εφαρμόζεται η απόφαση και αναρωτιούνται πότε θα εφαρμοστεί για να τιμηθεί η μνήμη του μικρού Καβαλιώτη ήρωα.