Συνταξιουχικά Σωματεία Καβάλας: Καταδικάζουμε τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού

«Η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου»: Τα Σωματεία καταδικάζουν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Καβάλας (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ) καταδικάζουν «τις νέες βάρβαρες επιθέσεις τού κράτους-δολοφόνου Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού», αλλά και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα, προσθέτοντας ότι «η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου».

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Καβάλας, καταδικάζουμε τις νέες βάρβαρες επιθέσεις τού κράτους-δολοφόνου Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού. Η σημερινή φωτιά που εξελίσσεται, μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση σε όλη την περιοχή, με απρόβλεπτες, επικίνδυνες και πολύ οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς που κατοικούν γύρω της.

Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή γη εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια, με δολοφονίες αμάχων, με βασανισμούς, με φυλακίσεις, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με εποικισμούς.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων τόσο ο πόλεμος και αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Καταδικάζουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων όσοι στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου.

Ο Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γκιντεόν Λεβί έγραψε μεταξύ άλλων στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ»: «…πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα, τη Γάζα, που οι περισσότεροι κάτοικοι τής οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ, τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας…».

Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα των εργαζομένων και συνταξιούχων σε όλη τη χώρα και απαιτούμε:

  • Τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής
  • Ελεύθερη Παλαιστίνη στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους και όλων όσων κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή