Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Μόνο ντροπή ταιριάζει στους “à la carte” ευαίσθητους. Λευτεριά στην Παλαιστίνη

«Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού»: Η ανακοίνωση του Σωματείου για τα γεγονότα στη Γάζα

Τη «σταθερή αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού» εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και Καβάλας, ζητώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή», ενώ ασκούν κριτική στη νυν και στις προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις οι οποίες «με τη στάση τους ουσιαστικά στηρίζουν τον σφαγιασμό δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας».

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Να σταματήσει τώρα η σφαγή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, που εδώ και δεκαετίες έχει επί κατοχή το κράτος της Παλαιστίνης. Είναι αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών εδώ και χρόνια, του αποκλεισμού, των φυλακίσεων και βασανιστηρίων του λαού της Παλαιστίνης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που με τη στάση τους ουσιαστικά στηρίζουν τον σφαγιασμό δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μόνο ντροπή και αίσχος ταιριάζει σε όλους αυτούς τους “à la carte” ευαίσθητους, που βρήκαν αυτές τις μέρες την ευκαιρία να μιλήσουν για πόλεμο, εγκλήματα και φρικαλεότητες. Είναι υποκριτές. Που ήταν όλοι τους τα προηγούμενα χρόνια; Έντεχνα απέφευγαν να καταδικάσουν ρητά ένα κράτος-δολοφονική μηχανή, που με τη δύναμη των όπλων έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα για να επιβάλλει τα συμφέροντά του. Έκαναν πως δεν έβλεπαν και θεωρούσαν φυσιολογικό γεγονός τις συλλήψεις και φυλακίσεις ως και μικρών παιδιών, τις σφαγές χιλιάδων αμάχων.

Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, εμείς -όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού- στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε μαζί με το λαό της Παλαιστίνης. Είμαστε με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και τη βία. Για το δικαίωμά τους να μπορούν να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να είμαστε δίπλα στους μακελάρηδες των λαών.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά το σύνθημα που φωνάζουμε εδώ και χρόνια στις διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό: «Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά». Αυτήν την αλήθεια θέλουν να διαστρεβλώσουν, ώστε να ενοχοποιήσουν έναν ολόκληρο λαό που μάχεται να μην έχει το ισραηλινό πιστόλι πάνω στο κεφάλι του. Έναν λαό που συστηματικά του κλέβουν τη γη, την πατρίδα του, τον σπρώχνουν στην προσφυγιά. Που τον στριμώχνουν να στοιβάζεται σε μια σπιθαμή γης. Που τον αφήνουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή, καμιά στήριξη στο σφαγιασμό του λαού της Παλαιστίνης
  • Να αποσυρθεί, εδώ και τώρα, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή
  • Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση σε ΗΠΑ-Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • Αναγνώριση τώρα του Παλαιστινιακού κράτους