Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Μου χρωστάνε 165 ημέρες ρεπό και 16 ημέρες άδειας!!! [φωτογραφίες]

Μαζική συγκέντρωση και στάση εργασίας του Σωματείου των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για την δραματική υποστελέχωση

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού) στην στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του κτηρίου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν να κάνουν με άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, την πρόσληψη προσωπικού, την καταβολή των υπερωριών, την ένταξη τους στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) αλλά και το σταμάτημα των μετακινήσεων των γιατρών σε άλλα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

Χαρακτηριστική εικόνα της κινητοποίησης ήταν τα μικρά πλακάτ που κρατούσαν νοσηλεύτριες όπου ανέφεραν τα ρεπό που τους οφείλονται, που ξεπερνούν κατά πολύ τα 100, αλλά και τις ημέρες κανονικής άδειας που δεν έχουν πάρει ακόμα!!!

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στα αιτήματα των εργαζομένων, που στην ουσία αποτελούν «κραυγή αγωνίας» για την κατάσταση που επικρατεί με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Στην τοποθέτηση του μάλιστα επισήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση του Σωματείου των Εργαζομένων με τον Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.