Κ. Σακελλαροπούλου από Θάσο: Τιμάμε σήμερα τους προγόνους μας που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας [φωτογραφίες]

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού παρέστη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τιμάμε σήμερα τους προγόνους μας, που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία βρέθηκε για δύο μέρες στο νησί για να τιμήσει την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων και την παρέλαση, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από 111 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 1912, το πολεμικό μας Ναυτικό απελευθέρωσε τη Θάσο από τον οθωμανικό ζυγό και η χώρα μας έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εθνική ολοκλήρωση. Τιμάμε σήμερα τους προγόνους μας, που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και αγωνίστηκαν με θυσίες και στερήσεις για την ενσωμάτωση της νήσου στη μητέρα πατρίδα. Το παράδειγμά τους θα μας εμπνέει πάντα και θα μας εμψυχώνει».

*Πηγή: parapolitika.gr