Καβάλα: Συγκέντρωση και πορεία υπέρ των Παλαιστινίων [φωτογραφίες]

Συμμετείχαν εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, φοιτητές, συλλογικότητες και παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας

Σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023 συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Στη Καβάλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην οποία συμμετείχαν μέλη εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της πόλης, αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων.

Μάλιστα, ένας εκ των προσφύγων έδειξε φωτογραφίες από το σπίτι του που καταστράφηκε την ίδια ημέρα από βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε «το λουτρό αίματος με εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα», ενώ πρόσθεσε ότι «το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

*Φωτογραφίες: 902.gr