Οι μαθητές του Γυμνασίου του Πρίνου γνώρισαν το Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα [φωτογραφίες]

Επίσκεψη 10 μαθητών στο σχολείο Integrierte Gesamtschule Thaleischweiler-Froschen και γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας του

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας 10 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Πρίνου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σχολείο Integrierte Gesamtschule Thaleischweiler-Froschen στη Γερμανία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Β. Παπαδοπούλου και Ε. Βουζανίδου. Η επίσκεψη διήρκησε 6 μέρες (9-15/10/203).

Οι μαθητές του Γυμνασίου Πρίνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός γερμανικού σχολείου, να παρακολουθήσουν μαθήματα μαζί με τους Γερμανούς μαθητές, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν για την υλοποίηση κοινών δράσεων. Παράλληλα, γνώρισαν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου που επισκέφθηκαν.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες, εργαστήρια, συζητήσεις, διαπολιτισμικές βραδιές αποτέλεσε ευκαιρία για την ανάπτυξη διαπροσωπικών κοινωνικών δεξιοτήτων, ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μαθητών των δύο χωρών, συνειδητοποίηση της κοινωνικής πραγματικότητας και της πολιτισμικής διαφορετικότητας καθώς και ενίσχυση των αξιών της δημοκρατίας και της φιλίας.