Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου “Planet” σε μια… ειδική αποστολή για τα παιδιά [φωτογραφίες]

Περιβαλλοντική εκδρομή στην περιοχή Κρυονεράκια στον Ζυγό Καβάλας σε συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια «Θωμά»

Περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στην εκπαιδευτική περιβαλλοντική εκδρομή στην περιοχή Κρυονεράκια στον Ζυγό Καβάλας που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Θωμά» και ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου “Planet”, στο πλαίσιο συνεργασίας σχολείου- οικογένειας και της θεματικής προσέγγισης «Φθινόπωρο-Γνωρίζω το περιβάλλον μου».

Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν τον πρόεδρο του φυσιολατρικού συλλόγου “Planet “, Χρήστο Παλλικαρά για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον πρόεδρο του Φυσιολατρικού Συλλόγου του Ζυγού κ. Σπύρο και τον διακεκριμένο καθηγητή δασοπονίας κ. Ραπτογιάννη για τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσε σε μικρούς και μεγάλους για την ιστορία του δάσους, τη χλωρίδα και την πανίδα του.

Ο κ. Ραπτογιάννης έμαθε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δέντρα του δάσους με τις ονομασίες τους, εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υπολογίσουμε την ηλικία των δέντρων και του γηραιότερου πλάτανου της περιοχής αυτής.

Τα παιδιά στη συνέχεια μαζεύοντας υλικά της φύσης και κυρίως φύλλα έφτιαξαν το δικό τους κάδρο και ζωγράφισαν στη φύση. Ακολούθησε πεζοπορία στο δάσος όπου μικροί και μεγάλοι περπάτησαν δύο χιλιόμετρα βρίσκοντας στον δρόμο αλλεπάλληλα στοιχεία με ρητά και αινίγματα που ο τελικός προορισμός ήταν να βρούν τον κρυμμένο θησαυρό.

Και φυσικά ο θησαυρός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αγάπη και η επαφή με τη φύση, καθώς και η συμμετοχή σε φυσιολατρικές δράσεις, όπου προάγεται η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των παιδιών.

Οι δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες.