Καβάλα: Με λαμπρότητα και πολύ κόσμο η παρέλαση για την Επέτειο του «ΟΧΙ» στην παραλιακή λεωφόρο [φωτογραφίες]

Τα νιάτα της πόλης τίμησαν τους ήρωες του 1940-«Σύμμαχος» ο καλός καιρός στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο-Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην παρέλαση συμμετείχαν και τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης της Καβάλας ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023 οι εκδηλώσεις τιμής της μνήμης των ηρώων του Έπους του 1940.

Με «σύμμαχο» τον ανοιξιάτικο καιρό, πολύς ήταν ο κόσμος ο οποίος χειροκρότησε θερμά τους μαθητές, τις μαθήτριες, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και τον Στρατό, τα νιάτα της πόλης που απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής σε εκείνους που έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην παρέλαση συμμετείχαν και τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση