Το ΔΙΠΑΕ Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Με εντολή του Πρωθυπουργού το ΔΠΘ θα είναι ο μοναδικός διαχειριστής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή – Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις στις 11.00

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την «μετακίνηση» του κόμβου του ΔΙΠΑΕ της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης (ΔΠΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει το ΔΠΘ ως την μοναδική πανεπιστημιακή πραγματικότητα σε όλη την ΑΜΘ, κάτι που επιβεβαίωσε και με πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα μίλησε για σημαντικές αλλαγές που θα συμβούν στο ΔΠΘ, έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, με τον Πανεπιστήμιο να αποκτά νέες σχολές και σε άλλες πόλεις προκειμένου να καταστεί ο μοναδικός διαχειριστής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, για λόγους Πανεπιστημιακούς αλλά και Εθνικούς.

Όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» ξεκάθαρα το ΔΙΠΑΕ της Καβάλας, τα τμήματα του οποίου θα αποτελούν πολύ σύντομα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 11.00 από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.