3 εκ. ευρώ για ανακαίνιση και κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καβάλας

Συνάντηση της βουλευτού Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

Συνάντηση εργασίας για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην ΠΕ Καβάλας είχε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 η Βουλευτής ΝΔ Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κυρία Δεληκάρη έθεσε στον Υφυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν, τόσο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όσο και όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας.

Με τη σειρά του ο κ. Θεμιστοκλέους προχώρησε σε μια αναλυτική επισκόπηση της κατάστασης και των προοπτικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για το οποίο έχουν εξασφαλισθεί περισσότερα από 3 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για ανακαίνιση και κτιριακή αναβάθμιση. Επίσης προγραμματίζεται η ανανέωση του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού του νοσοκομείου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 21-27. Το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει διαγωνισμούς που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες των Νοσοκομείων της χώρας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Παράλληλα, με το πρόγραμμα «1+1» δίδεται η ευκαιρία σε συμπολίτες μας των ηλικιών 55-67 να εργαστούν σε Νοσοκομεία της χώρας, όπως για παράδειγμα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Στο κέντρο της κυβερνητικής στρατηγικής είναι η Υγεία, κι αυτό ήταν το συμπέρασμα αυτής της ουσιαστικής συζήτησης με τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε μόνο θετικά σχόλια να κάνει για τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, τεχνικού και διοικητικού.

Η κυρία Δεληκάρη δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να μεταφέρει τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στους αρμοδίους, έχοντας ως πεποίθηση το μότο πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».