Καβάλα: Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης

Επιτυχημένο το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό ο Παλαιστίνιος γιατρός στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Ούντα Χατέμ – Νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές, έδωσαν δυναμικά το παρόν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης, στην Καβάλα, την Κυριακή 5/11 στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Ούντα Χατέμ, Παλαιστίνιος γιατρός στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και συντονιστής του συνδέσμου Παλαιστινίων Βορείου Ελλάδας. Ο κ. Ούντα μίλησε για την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και το ΝΑΤΟ, που εδώ και 78 χρόνια δολοφονούν, διώχνουν και φυλακίζουν Παλαιστίνιους. Αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που ζει ο παλαιστινιακός λαός στην Λωρίδα της Γάζας. Χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό, χωρίς φάρμακα. Αναφέρθηκε επίσης στην γενοκτονία που διαπράττεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη, με πάνω από 9000 νεκρούς και οι μισοί από αυτούς είναι μικρά παιδιά!

Ομιλία έγινε και από την Ντάλλη Ξένια, πρόεδρο του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & ιδ. Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, που με την σειρά της έβαλε το ζήτημα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, από τα εργατικά σωματεία και τους φορείς. Ανέφερε το βασικό αίτημα που είναι: να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Γάζα, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ ώστε παλαιστινιακός και Ισραηλινός λαός να ζουν ειρηνικά.

Τα εργατικά σωματεία ανανέωσαν το ραντεβού τους την Παρασκευή 17/11 στις 5 μμ στον Δημοτικό Κήπο.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.