ΑΞΙΟΣ! Χειροτονήθηκε Επίσκοπος Θεσπιών ο «δικός μας» πατέρας Παύλος! [φωτογραφίες]

Ο Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας των Φιλίππων αναλαμβάνει και επίσημα πλέον τα νέα του ιερατικά καθήκοντα - «Σείστηκε» ο Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών από επιφωνήματα, χειροκρότημα και συγκίνηση για τον ιδιαίτερα αγαπητό «πατέρα Παύλο»!

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών το αρχιερατικό συλλείτουργο και η «εις επίσκοπον Θεσπιών χειροτονία» του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Παύλου Κίτσου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, κληρικός και ιεροκήρυκας επί τριακονταετία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου ο «δικός μας» Πατέρας Παύλος, χειροτονήθηκε στον τρίτο και ανώτατο βαθμό της ιερωσύνης, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

«Άξιος!», σείστηκε ο Μητροπολιτικός Ναός, με πλήθος πιστών να ξεσπούν σε επιφωνήματα και σε θερμό χειροκρότημα, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, μαζί με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διέθεσαν δωρεάν δύο λεωφορεία για την οργανωμένη και ομαδική μετάβαση πιστών και ιερέων στην Αθήνα, τα οποία αναχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 από τον Δημοτικό Κήπο για την Αθήνα.