Έντονη η παρουσία της Καβάλας στη μεθεόρτια τελετή στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην ιστορική Σηλυβρία [φωτογραφίες]

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, πατρίδα πολλών Ανατολικοθρακιωτών και γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου

Στην ιστορική Σηλυβρία, πατρίδα πολλών Ανατολικοθρακιωτών και γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 η μεθεόρτια τελετή στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Έντονη ήταν και η παρουσία της Καβάλας, καθώς το «παρών» έδωσε η Θρακική Εστία Καβάλας δια του προέδρου της, Νίκου Τσουμπάκη και του δημοσιογράφου και ιστορικού ερευνητή, Κώστα Παπακοσμά, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιώργος Καλαντζής και ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Πασχαλίδης.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Θράκη.

«Ήταν μεγάλη η τιμή να μου δοθεί η ευλογία από τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο να προσφωνήσω και να καλωσορίσω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον ιερό τόπο της Σηλυβρίας, στα χώματα των προγόνων μας, εκ μέρους των εκατοντάδων προσκυνητών», αναφέρει ο κ. Τσουμπάκης.