Ένας ανθρώπινος κύκλος ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την «Γλυκιά Αγκαλιά» [φωτογραφίες]

Δράση του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη στις 14 Νοέμβρη

Την Κυριακή 12/11/2023, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, στις 11:30 π.μ. ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά» πραγματοποίησε μια εκδήλωση με διαφορετικό χαρακτήρα από τον συνηθισμένο ενημερωτικό.

Το ΔΣ, πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου φορώντας μπλούζες με τον χαρακτηριστικό μπλε κύκλο του Σακχαρώδη Διαβήτη έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας. Από εκεί ξεκίνησε ένας περίπατος μέσω της παραλιακής οδού και ολοκληρώθηκε στο πάρκο του Φαλήρου, όπου όλοι πιασμένοι χέρι – χέρι σχημάτισαν έναν ανθρώπινο κύκλο.

«Επιλέξαμε φέτος να γιορτάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα. Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε και να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία διώχνοντας ταμπού και προκαταλήψεις που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου που ευχαριστεί τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη για την συμπαράστασή του και την παρουσία του στην εκδήλωσή.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τα αρτοζαχαροπλαστεία «Σκλαρής» και ιδιαίτερα τον κο Σκλαρή τόσο για την ευγενική χορηγία του στην εκδήλωση όσο και την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε ανάγκη του συλλόγου.