Διοικητικός υπάλληλος ή κάποια υπηρεσία του Δήμου θα “τρέχει” το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας

Στόχος η όσο το δυνατόν καλύτερη μετάβαση του Δημοτικού Ωδείου και των λειτουργιών του στη δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας μετά την κατάργηση των δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

Την όσο το δυνατόν καλύτερη μετάβαση του Δημοτικού Ωδείου και των λειτουργιών του στη δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας. θέτει ως στόχο ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 με αφορμή την απορρόφηση Νομικών Προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων που προβλέπει ο νέος νόμος της Κυβέρνησης.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί η παράταξη του Θόδωρου Μουριάδη κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη θητεία με πλήρη δύναμη και πλειοψηφία πια στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι η χρυσή ευκαιρία του συνδυασμού του να πραγματοποιήσει όλα αυτά που έχει οραματιστεί για τους καβαλιώτες. Για την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων τώρα, το αν πρέπει ή δεν πρέπει αυτό το γνωρίζει κεντρική Κυβέρνηση και η Βουλή που νομοθετούν και έχουν ψηφίσει αυτόν το νόμο ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο, τουλάχιστον για το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το ΝΠΔΔ Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, δεν αφήνει καμία ελπίδα ότι μπορεί να παραμείνει μετά από το 2024, οπότε όλες οι διαδικασίες που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα είναι για την όσο πιο ομαλή μετάβαση από το ανεξάρτητο, ως ένα βαθμό, Νομικό Πρόσωπο στον Δήμο», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Κάθε μεταβατική περίοδος έχει μία ανησυχία, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία βλέπουμε με καλό μάτι, αλλά και κάποια άλλα που μας προβληματίζουν. Αυτή η μετάβαση πρέπει να είναι ομαλή και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Αυτό θα είναι μία πρόκληση για τις υπηρεσίες του Δήμου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ενσωμάτωση αυτών των Νομικών Προσώπων και στις ιδιαιτερότητες που έχουν, γιατί ένα Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο καταργείται πλέον αποφάσιζε για πάρα πολλά πράγματα για τα οποία αυτήν τη στιγμή καλείται να αποφασίσει κάποιος διοικητικός υπάλληλος του Δήμου και θα πρέπει να είναι πλήρως και πολυδιάστατα ενημερωμένος για την καλλιτεχνική πορεία του Δημοτικού Ωδείου, τις ιδιαιτερότητες των μαθητών και των γονέων, θα έχει πολλές δυσκολίες στην αρχή τουλάχιστον για τον άνθρωπο που θα επωμιστεί το Δημοτικό Ωδείο», σημειώνει.

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι ένας υπάλληλος ή κάποια υπηρεσία του Δήμου που θα “τρέχει” το Ωδείο, θα το δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, πάντως θα υπάρχει ένας διοικητικός επικεφαλής που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και θα ασκεί κοινωνική και πολιτιστική πολιτική που ασκούσε το Διοικητικό Συμβούλιο. Κάποια Νομικά Πρόσωπα των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνούσε το ένα εκ. ευρώ θα καταργηθούν και θα δημιουργηθούν στη θέση τους αντιδημαρχίες. Το Ωδείο σε δύο μήνες κλείνει τα 85 χρόνια λειτουργίας, έχει αφήσει ένα στίγμα που είναι σημαντικό στον πολιτισμό της πόλης και στην καλλιτεχνική ζωή και πιστεύω να μετεξελιχθεί σωστά και να γίνει ακόμη καλύτερο μέσω του Δήμου», δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.