Μισός αιώνας από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Η Καβάλα τίμησε την επέτειο για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία [φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο και ακολούθησε πορεία στην παραλιακή λεωφόρο

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 από την εξέγερση των φοιτητών κατά της Δικτατορίας και η Καβάλα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη μνήμη όσων αντιστάθηκαν.

Λίγο μετά τις 17:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο από φοιτητικούς συλλόγους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αντιεξουσιαστές, κόμματα και φορείς, με το «παρών» να δίνει και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ αμέσως μετά τις ομιλίες ο κόσμος κατέθεσε ένα λουλούδι και στεφάνια στο Ηρώο της πόλης.

Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη φετινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, με μέλη του ΚΚΕ να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και σε κεντρικούς δρόμους, υπό την παρακολούθηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με κατάληξη τον Δημοτικό Κήπο.