Κινητοποίηση κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου: Κατεβάζουν ρολά (και) οι Έμποροι της Καβάλας

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/11 στην κεντρική πλατεία της πόλης

Τη συμμετοχή του στην μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κάνει γνωστή ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας.

Με ανακοίνωση του καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία στις 10 το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι οριζόντιο και μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, ενώ μ’ αυτό επιστρέφουμε ουσιαστικά στα αντικειμενικά κριτήρια, βάζοντας «κουστούμι» 10.920 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει με κλειστά καταστήματα στις κινητοποιήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, εκφράζοντας την αντίθεση σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η άδικη φορολογική πολιτική συνεχίζεται με σκοπό την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων – πέραν των υπερεσόδων από την έμμεση φορολογία – για τη χρηματοδότηση πλήθους φοροαπαλλαγών που αφορούν όμως λίγους και ισχυρούς.

Το νομοσχέδιο είναι οριζόντιο και μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω. Επιστρέφει ουσιαστικά στα αντικειμενικά κριτήρια, βάζοντας «κουστούμι» 10.920 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους, ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Η αντίδραση στο άδικο αυτό μέτρο θα είναι συντονισμένη και δυναμική. Οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε και να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

✓ Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
✓ Όχι στα νέα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
✓ Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς ορούς και προϋποθέσεις, τώρα.
✓ Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
✓ Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές και ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τα καταστήματά μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία ώρα 10 το πρωί».