Σωματεία της Καβάλας και της Θάσου ζητούν την αύξηση των δρομολόγιων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας-Πρίνου

Ζητούν τη στήριξη από Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δήμο Καβάλας και Δήμο Θάσου και υπόσχονται «αγωνιστική διεκδίκηση» του αιτήματός τους

Αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων της Θάσου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουν για το οξυμένο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου-Καβάλας, συναντήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 με τον Λιμενάρχη Καβάλας, Αθανάσιο Βρίζα και τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Απόστολο Μαλαμίδη.

Στην συνάντηση κατατέθηκε το κείμενο που συνυπέγραψαν 18 φορείς της Καβάλας-Θάσου και ζητήθηκε να στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων που υπογράφουν το κείμενο.

Από την συνάντηση φάνηκε ότι απαιτείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ως αρμόδιος φορέας έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να στηριχτεί το αίτημα αυτό για την αύξηση δρομολόγιων στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Θάσου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Γίνεται κατανοητό ότι απαιτείται η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών από τον λαό της Καβάλας και της Θάσου και με αυτό το σκεπτικό θα παρθούν αναλόγως πρωτοβουλίες», αναφέρουν με ανακοίνωσή τους τα σωματεία.

Τα Σωματεία που συμμετείχαν στη συνάντηση

  • Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Νομού Καβάλας
  • Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης
  • Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο»