Θόδωρος Μουριάδης: Να ανοίξουμε τα κλειστά στόματα και να ξαναδώσουμε στις κακοποιημένες γυναίκες την αυτοπεποίθησή τους

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου

Την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει ο Δήμος Καβάλας, μέσα από τη λειτουργία και τις δράσεις του Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών να στέκεται στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών έτσι ώστε να ξεκλειδωθούν οι κλειστές πόρτες, να ανοίξουν τα κλειστά στόματα και να ξαναδοθεί στις κακοποιημένες γυναίκες η αυτοπεποίθησή τους για αυτοδιάθεση, εκφράζει ο Δήμαρχος Καβάλας σε μήνυμα του με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Θόδωρος Μουριάδης επισημαίνει επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει τις οργανωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχτηκε ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να αναδειχθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, καθώς και για να θυμίζει την φρικτή δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Δυστυχώς, καθημερινά, τα δελτία ειδήσεων περιλαμβάνουν περιστατικά γυναικοκτονιών, βιασμών και μείωσης της προσωπικότητας των γυναικών, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κοινωνίας να αναπτύξει στους άντρες κουλτούρα ισότητας και σεβασμού μεταξύ των φύλων.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε η ασπίδα προστασίας και βοήθειας που προσφέρει ο Δήμος μας, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, να ξεκλειδώσει όλες τις κλειστές πόρτες, να ανοίξει τα κλειστά στόματα και να ξαναδώσει στις κακοποιημένες γυναίκες την αυτοπεποίθησή τους για αυτοδιάθεση.

Επίσης, συνεχίζουμε τις οργανωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο».