Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Διδυμότειχο «δίδαξε» τι θα πει αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο [βίντεο]

«Τι να τα κάνουμε τα λεφτά; Να κάνουμε μια δωρεά στο Νοσοκομείο»: Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζής έκαναν μια γενναία δωρεά μα πάνω από όλα μια γενναία πράξη-παράδειγμα για ανθρώπους, φορείς και κράτος

Περισσότερα από 100.000 ευρώ δώρισε στο νοσοκομείο της περιοχής ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Διδυμότειχο. Πρόκειται για την Σωτηρία και τον Παναγιώτη Αραμπατζή οι οποίοι έπειτα από μία κοινή ζωή 60 περίπου χρόνων και αφού πέρασαν μερικές δεκάδες χρόνια ζωής στη Γερμανία, επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τα χρόνια που πέρασαν στην ξενιτιά ήταν δύσκολα και με πολύ δουλειά, ωστόσο η σκέψη τους ήταν συνεχώς στον τόπο καταγωγής τους. Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι κοντά στα 86 με κλονισμένη την υγεία της και περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Ο κ. Παναγιώτης είναι στα 90, αλλά ακμαίος δίπλα της να τη φροντίζει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα αυτά τα χρόνια η μία και μοναδική σκέψη που στριφογύριζε στο μυαλό της κ. Σωτηρίας ήταν να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο, ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν τη δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει Άτομα με Αναπηρίες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

«Τι να τα κάνουμε τα λεφτά; Να κάνουμε μια δωρεά στο Νοσοκομείο. Πρέπει όλος ο κόσμος, από λίγα να βοηθάει», δήλωσε η κ. Σωτηρία και λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ιστορία δωρεάς του ηλικιωμένου ζευγαριού έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δωρεά ενός ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Αγρινίου από την κ. Αθηνά.

Πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, καθώς με αυτά τα χρήματα έγιναν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους
  • Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών
  • Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή, αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου

«Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και γιατί το ποθεί η ψυχή τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Δείτε το ρεπορτάζ από την ΕΡΤ Ορεστιάδας