Επανέρχεται το «καλάθι των Χριστουγέννων». Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει το μέτρο-Θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σουπερμάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκ. ευρώ-Έπεται το «καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Σε ισχύ τίθεται σε λίγες μέρες το «καλάθι των Χριστουγέννων» και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2024.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θα περιέχει τρόφιμα τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι. Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, όπως, μεταξύ άλλων, γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι-βασιλόπιτα και γλυκίσματα, όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη. Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στην ίδια λογική με πέρσι στο «καλάθι των Χριστουγέννων» θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα σουπερμάρκετ και οι υπεραγορές με τζίρο άνω των 90 εκ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Σημειώνεται επίσης ότι στο ίδιο μήκος κύματος το Υπουργείο επεξεργάζεται και το ενδεχόμενο για ένα ακόμη μέτρο, το «καλάθι του Άγιου Βασίλη», το οποίο θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.