Η καρδιά του Πόντου χτύπησε στην Κομοτηνή: Δυναμικό «παρών» και από τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας [φωτογραφίες]

Πόντιοι από όλη τη χώρα συναντήθηκαν στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη διατήρηση του Ποντιακού πολιτισμού, αλλά και για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κομοτηνή, στο κατάμεστο Κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΣΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. Κομοτηνής όπου ενώθηκαν Πόντιοι από όλη τη χώρα, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τη διατήρηση του Ποντιακού πολιτισμού, της μουσικής και του χορού.

«Θερμά συγχαρητήρια στον ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην πρόεδρο Αθηνά Νακούση για την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Συγχαρητήρια στους χορευτές της Περιφέρεια μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση, τους μουσικούς μας, τους συντονιστές χοροδιδασκάλους και τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς αυτοί κρατούν άσβεστη τη φλόγα της Παράδοσης! 100 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εκπλήρωση του ηθικού μας χρέους απέναντι στους Προγόνους μας», αναφέρει η Λέσχη στο μήνυμά της.

Όμως αυτό δε σήμαινε πως δεν υπήρχε χώρος για άλλα μηνύματα, όπως έδειξε ο ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, οι χορευτές του οποίου βγήκαν στη σκηνή φορώντας μια πορτοκαλί κορδέλα, θέλοντας να υπενθυμίσουν την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Άλλωστε το Φεστιβάλ λάμβανε χώρα στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και έτσι η χειρονομία αυτή είχε μια επιπλέον σημασία και χειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές.