Αυτόνομο Στέκι Καβάλας: Συγκέντρωση και προβολή ντοκιμαντέρ, 15 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Το ντοκιμαντέρ αφορά σε πρωτότυπο υλικό που δεν υπάρχει αντίστοιχό του για τα γεγονότα του Δεκέμβρη-Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 στην Δημοτικό Κήπο της Καβάλας15 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, ενώ στο σημείο της συγκέντρωσης θα στηθεί μικροφωνική.

Επιπλέον, το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Εξέγερση Δεκέμβρης 2008: Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά».

Εξέγερση Δεκέμβρης 2008: Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ αυτό το γύρισε η Κλεμ, μία Γαλλίδα συντρόφισσα που έμενε εκείνον τον καιρό στην Αθήνα, στην κατάληψη της Σκαραμαγκά. Δυστυχώς, η Κλεμ «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το 2013, αφήνοντας την ταινία λίγο πριν από την τελική μορφή που θα ήθελε να της δώσει.

Παρόλα αυτά, οι κοντινοί της άνθρωποι σε Ελλάδα και Γαλλία κρίναμε ότι η ταινία μπορεί να προβληθεί ως έχει και πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία, καθότι πρόκειται για πρωτότυπο υλικό που δεν υπάρχει αντίστοιχό του για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, γυρισμένο από και για το κίνημα, το καλοκαίρι του 2010, όταν οι μνήμες της εξέγερσης του Δεκέμβρη ήταν ακόμα πολύ νωπές στο μυαλό και στην ψυχή όλων μας.

Μετά λοιπόν από αρκετό καιρό ολοκληρώσαμε τον υποτιτλισμό και προσθέσαμε ένα επεξηγηματικό σημείωμα στο τέλος για την Κλεμ και την πορεία αυτής της ταινίας. Ο τίτλος που αποφασίσαμε να δώσουμε στην ταινία είναι το σύνθημα «Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακριά», που ήταν από τις αγαπημένες φράσεις της Κλεμ.

Συντροφικά, κάποιοι φίλοι της Κλεμ…