Σύλλογος Εθελοντών Κατά Καρκίνου: Προσφορά στήριξης στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας

Προσφέρθηκαν και επίσημα οι δύο πολυθρόνες χημειοθεραπείας που αγοράστηκαν από προσφορές φίλων αλλά και δράσεις του συλλόγου, το κόστος των οποίων ήταν 3.500 για κάθε μια

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και καιρό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Τετάρτης 13/12 από τον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας! Η πολύ δραστήρια οργάνωση που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων που δίνουν αγώνα ζωής για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αυτή ασθένεια, δώρισαν στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλα δύο πολυθρόνες χημειοθεραπείας, οι οποίες ήταν άκρως απαραίτητες για τη λειτουργία του τμήματος.

Η επιλογή των πολυθρόνων έγινε από το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά στον τομέα τους. Το κόστος της απόκτησης κάθε μίας απ’ αυτές ανήλθε στα 3.500 ευρώ (δηλαδή συνολικά 7.000 ευρώ), ποσό που συγκεντρώθηκε από τις προσφορές των φίλων, υποστηρικτών και χορηγών του συλλόγου αλλά και τις πολλές δράσεις που υλοποιεί στη διάρκεια της χρονιάς.

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, επισημαίνεται η ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος.

«Σήμερα 13/12/2023, είχαμε τη χαρά σαν Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, να κάνουμε μια μεγάλη δωρεά προς το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας, προσφέροντας δύο πολυθρόνες χημειοθεραπειών.

Τόσο οι δύο Ογκολόγοι του τμήματος, κος Βαγιωνάς Αναστάσιος και κα. Μαλλιαρού Νικολέτα όσο και το Νοσηλευτικό προσωπικό, μας ευχαρίστησαν γι αυτή την δωρεά αγάπης προς το Ογκολογικό τμήμα και τους Ογκολογικούς ασθενείς.

Βέβαια στην συνομιλία που είχαμε με τους γιατρούς, μας τόνισαν την ανάγκη για πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο είναι ελάχιστο, ενώ οι Ογκολογικοί ασθενείς πάρα πολλοί και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης νέου Νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και Ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος.

Ας ακούσουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς ένα σοβαρότατο πρόβλημα που προκύπτει μέσα στην Καβάλα και επιτέλους ας ενδιαφερθούν ιδιαίτερα οι Βουλευτές μας να γίνουν τέτοια σημαντικά βήματα που πρέπει να μπουν σε μια σειρά προτεραιότητας.

Να μην κλείνει κανείς τα αυτιά σε ζητήματα που αφορούν την υγεία.

Είναι ένα ζήτημα πολλών χρόνων που επιτέλους πρέπει να υλοποιηθεί».