Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Realschule Calberlah της Γερμανίας στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας [φωτογραφίες]

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου υποδέχτηκαν εκπαιδευτικούς και μαθητές από το Realschule Calberlah της Γερμανίας-Η ύμπραξη με το Γυμνάσιο Κεραμωτής και η δωρεά υπολογιστών από το ΔΙΠΑΕ

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 επισκέφθηκαν το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας δύο εκπαιδευτικοί και οχτώ μαθητές από το Realschule Calberlah της Γερμανίας οι οποίοι παρακολουθούν στο σχολείο τους μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και έρχονται σε επαφή με τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους ήρθαν στη Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα μας και το εκπαιδευτικό της σύστημα.

Κατά την παραμονή τους στο Σχολείο οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν μαθήματα Γερμανικών και Ελληνικής γλώσσας. Στο μάθημα των Γερμανικών βοήθησαν τους Έλληνες μαθητές στην εκμάθηση ενός Γερμανικού τραγουδιού, ενώ στο μάθημα Ελληνικής Γλώσσας, με τη βοήθεια μαθητών του σχολείου, οι Γερμανοί μαθητές έμαθαν ένα Ελληνικό τραγούδι. Τη διδασκαλία σχεδίασαν και υλοποίησαν ο φιλόλογος Γερμανικής γλώσσας, Σταυράκης Σταύρος και η φιλόλογος Ελληνικής γλώσσας, Πάντογλου Όλγα. Στη συνέχεια οι Γερμανοί μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και δοκίμασαν παραδοσιακά κεράσματα. Τέλος οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς που χόρεψε η ομάδα χορού των μαθητών του σχολείου υπό την επιμέλεια του ΕΦΑ, Παπαγεωργίου Ιωάννη.

Την Τρίτη 21/11, μαθητές του 7ου Γυμνασίου συνόδευσαν την ομάδα των Γερμανών στην Κεραμωτή. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Κεραμωτής. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Νέστου, όπου ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, περιηγήθηκαν στον υδροβιότοπο και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν είδη πουλιών που διαβιούν στο Δέλτα του Νέστου.

Η δράση αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δύο χώρες και ήταν μια υπέροχη εμπειρία τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Γερμανούς μαθητές, με τους συμμετέχοντες να ευελπιστούν ότι η όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δωρεά υπολογιστών από το Τμήμα Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές και η Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ευχαριστούν θερμά το τμήμα Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ για τη δωρεά δύο σταθερών υπολογιστών στο Σχολείο με στόχο την ενίσχυση του τεχνικού εξοπλισμού της σχολικής μονάδας.

Η διοίκηση του τμήματος Πληροφορικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το Χημείο και το γραφεία με τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην αρτιότερη εκτέλεση του εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου του σχολείου.

Το διδακτικό προσωπικό ευχαριστεί για τη βοήθεια και ευελπιστεί και στο μέλλον στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου.