Δήμος Θάσου: Δύο εκ. ευρώ για το δίκτυο ύδρευσης στη Σκάλα Καλλιράχης

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που έχει προθεσμία υλοποίησης 24 μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ME.KON. Α.Ε. – ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Σκάλας Καλλιράχης του Δήμου Θάσου”, συνολικής δαπάνης 1.990.462,99€ (πλέον Φ.Π.Α.).

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Σκάλας Καλλιράχης, κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση «Φουρνούδι» στη δεξαμενή Καλλιράχης, κατασκευή γεώτρησης στη θέση «Φουρνούδι», καθώς και διατήρηση και πλήρης αξιοποίηση των δύο υφιστάμενων δεξαμενών με το βανοστάσιο τους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε:

«Ο Οικισμός της Σκάλας Καλλιράχης εδώ και πολλά έτη, όπως και την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο, αντιμετώπισε έντονα προβλήματα με βλάβες του δικτύου ύδρευσής του, που οδήγησε στην ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Όμως, η Διοίκηση του Δήμου Θάσου σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ, αν και δέχθηκε έντονη κριτική κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, είχε ήδη δρομολογήσει εδώ και καιρό την οριστική και μόνιμη επίλυση των προβλημάτων.

Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης και την έναρξη υλοποίησης του έργου, σε συνδυασμό και με την έναρξη υλοποίησης του έργου: “Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης”, συνολικής δαπάνης 1.501.950,97€, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε στις αρχές του τρέχοντος καλοκαιριού, δρομολογείται η οριστική και μόνιμη επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης του οικισμού.

Εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας με την δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών προς όφελος όλων των πολιτών».