Μουσικό Σχολείο Καβάλας: Το θεατρικό «ταξίδι» ολοκληρώθηκε στην Ιταλία

Μαθητές και καθηγητές του Σχολείου ταξίδεψαν στην Cittanova για την 5η και τελευταία συνάντηση του προγράμματος «Θέατρο – Μια κοινή γλώσσα για να εκφραστείς» μαζί με συμμαθητές από Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και Ρουμανία

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετείχε σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Theatre – A common language to express ourselves» και κωδικό 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030294. Επρόκειτο για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, και τη Ρουμανία, που ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο αυτό είχε ως σκοπό οι μαθητές/τριες να συμπράξουν με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες παραδόσεις, χρησιμοποιώντας το θέατρο ως κοινή γλώσσα έκφρασης. Επίσης, στόχος ήταν να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, που ανήκαν σε μειονότητες ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις.

Η 5η και τελευταία συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στη Cittanova της Ιταλίας από τις 11/12/23 έως τις 15/12/23. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν  ξανά με τις υπόλοιπες αποστολές και να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μία κοινή θεατρική παράσταση. Εκτός από τις πρόβες της παράστασης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής, του LICEO SCIENTIFICO STATALE MICHELE GUERRISI, καθώς και σε αξιοθέατα γειτονικών πόλεων, όπως το San Giorgio Morgeto, το Reggio Calabria και τη Scilla. Επίσης, συμμετείχαν σε εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακών εδεσμάτων και έκαναν παρουσιάσεις σχετικές με τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία, όπως και την αισθητική ιατρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ξεχώρισαν για την παρουσία, το ήθος και την προετοιμασία τους.

«Ελπίζουμε και στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε τόσο αξιόλογες δράσεις και να συνάψουμε τόσο αγαστές συνεργασίες, που προάγουν την έκφραση και την ενότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού» αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.