Παρκάρισμα αυτοκινήτων γύρω από το Νοσοκομείο Καβάλας: Τελικά, τις κακές στιγμές τις φτιάχνουμε μόνοι μας…

Ο μοναδικός δρόμος από και προς το ύψωμα Βασιλάκη είναι καθημερινά «μπλοκαρισμένος» από αυτοκίνητα - Τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Οδρόμος κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας Οδού, δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάστηκε εξ αρχής με δύο λωρίδες άνετης κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και στις δύο άκρες του, πλαστικά κολονάκια για να μην παρκάρει κανένα αυτοκίνητο.

Σήμερα, τα κολονάκια έχουν ξηλωθεί και στις δύο πλευρές του δρόμου είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να χωράει πλέον μόνο ένα αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα μεγαλώνει καθώς το αυτοκίνητο που αναγκάζεται να κινηθεί στη μέση του δρόμου, είτε κατεβαίνοντας είτε ανεβαίνοντας από το Νοσοκομείο, δεν έχει καθόλου ορατότητα λόγω της στροφής. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν κάποιο αυτοκίνητο θα σταματήσει στη μέση ακριβώς του δρόμου κάτω από τη γέφυρα για να επιβιβάσει κάποιον ασθενή, όπως έγινε και στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο που δημοσιεύουμε.

Επειδή σε αυτόν τον δρόμο κινούνται πολύ συχνά μεγάλες υδροφόρες της ΔΕΥΑΚ που μεταφέρουν νερό στις δεξαμενές του Βασιλάκη, γίνεται αντιληπτό ότι τα περιθώρια ελιγμών που απομένουν στο όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση ή σε ένα μηχανάκι είναι ελάχιστα.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι τις «κακές στιγμές» τις φτιάχνουμε μόνοι μας… Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα δώσει λύση.

Και φυσικά, επειδή είναι και ο μόνος δρόμος με πρόσβαση στο ύψωμα «Βασιλάκη», μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες χρειαστεί να ανεβοκατεβαίνουν πυροσβεστικά οχήματα…