Πολιτιστικός Σύλλογος Γραβούνας Νέστου: Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Έξι μέρες γεμάτες μουσική, Παράδοση και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Λίγο πριν την γέννηση του Χριστού και την έλευση του νέου έτους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραβούνας Νέστου δημιούργησε το πιο ζεστό πρόγραμμα, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει και να απολαύσει τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων
Παραδοσιακά Κάλαντα Γραβούνας (Ώρα συνάντησης: 16:30, σημείο συνάντησης: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γραβούνας)
Ελάτε να ψάλλουμε όλοι μαζί τα κάλαντα που έφεραν οι πρόσφυγες συγγενείς μας από την παλιά Γραβούνα. Τα παραδοσιακά κάλαντα του χωριού μας αποτελούν μια από τις πιο ωραίες ιστορίες των Χριστουγέννων. Τα έσοδα θα διατεθούν στη δημιουργία των πρώτων φορεσιών για το παιδικό τμήμα του συλλόγου μας.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου
Γενική Συνέλευση με θέμα: οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της θητείας 2019-2023 & εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Σώματος και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Ώρα Προσέλευσης: 18:00
Σε περίπτωση δήλωσης υποψηφιότητας, καλέστε μέχρι και τις 24/12 στο τηλέφωνο: 6978468895
(Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, η Συνέλευση αναβάλλεται για τις 28/12, ημέρα Πέμπτη, την ίδια ώρα)

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου
Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Σώματος και Εξελεγκτικής Επιτροπής ( Δικαίωμα ψήφου έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του έτους 2023)
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές την ώρα που θα ορίσει η Γενική Συνέλευση.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου
«Θρακιώτικος Γάμος»
Μια χορευτική παράσταση από το παιδικό τμήμα χορού του συλλόγου μας που στόχο έχει να αναδείξει τα έθιμα της Θράκης σ’ ένα θέμα που έχει απασχολήσει τη λαογραφία, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, την μουσική, το θέατρο, τον χορό κ.α. και που μέχρι και σήμερα έχει επηρεάσει την κοινωνία μας.
Χοροδιδάσκαλος: Δημητριάδου Όλγα
Επιμέλεια Θεατρικής Παράστασης: Σαββίδης Ιωάννης

Βράβευση των νεοεισεχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Αμέσως μετά την παράσταση, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η βράβευση των νεοεισεχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας θεσμός που δημιουργήσαμε με στόχο την ανάδειξη εκείνων των παιδιών που είδαν τον κόπο τους να γίνεται επιτυχία μέσα από το διαγωνισμό των πανελληνίων.
Βραβεύονται οι:
Αργυρέλη Βασιλική του Αποστόλου
Μπούρτζος Γεώργιος Ραφαήλ του Παρασκευά
Τζατζός Μάριος του Αλεξάνδρου
Τοπαλίδου Ιωάννα του Αντωνίου
Τοπαλίδου Σταματία του Αντωνίου
Ώρα Έναρξης: 18:00
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου
Η παιδαγωγός και συγγραφέας Λίνα Κατσάνη παρουσιάζει «Τα ευτυχισμένα φτερά» από τις εκδόσεις «Γερμανός». Μια ιστορία αγάπης για μικρά και μεγάλα παιδιά μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας. Το 2021 το παραμύθι «Τα ευτυχισμένα φτερά » βραβεύτηκε στον 2ο πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής ενώ αντίστοιχες διακρίσεις έχουν λάβει λογοτεχνικά της έργα που βρίσκονται υπό έκδοση. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε το παραμύθι «Ευτυχισμένα Φτερά» από τις εκδόσεις Γερμανός.
Face Painting και μουσική θα πλαισιώσουν την παρουσίαση.
Ώρα Έναρξης: 17:00
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 6 Ιανουαρίου
Λαϊκή και ποντιακή βραδιά με ζωντανή μουσική. Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε σε ένα πρόγραμμα που υπόσχεται διασκέδαση, κέφι, χορό με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, παρέα με τους:
Σεφέρογλου Ιωάννης-Τραγούδι
Χατζηαγγελίδης Ιωάννης-Μπουζούκι
Ιωσηφίδης Κώστας-Αρμόνιο
Σαλπιγγίδης Παρης-Λίρα
Καραβελίδης Γεώργιος-Νταούλι
Το μενού θα περιέχει πίτσα.
Γενική Είσοδος: 3 ευρώ
Ώρα Έναρξης: 20:30
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6978 468895-Γιάννης