Τοποθέτηση «κεκαλυμμένης» κεραίας στις Ελευθερές. Η αντίδραση του Δήμου Παγγαίου

Η κεραία τοποθετήθηκε στα κεραμίδια σπιτιού μέσα σε οικισμό χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής

Την αντίδραση του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών προκάλεσε η τοποθέτηση κεραίας μέσα σε μεταλλική κατασκευή, πάνω σε κεραμίδια σπιτιού, στον οικισμό ΚΟΡΕΛΚΟ.

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Ενότητα ξεκαθαρίζει ότι θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απομάκρυνση της κεραίας, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή τοποθετήθηκε χωρίς να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση του Δήμου, αλλά και των κατοίκων.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών

Ανεξαρτήτως του ζητήματος της νομιμότητας ή μη της αδειοδότησής της, η κεραία αυτή τοποθετήθηκε χωρίς να υπάρχει προηγουμένως καμία ενημέρωση του Δήμου, αλλά ούτε και των κατοίκων. Η ακτινοβολία από τη λειτουργία της μπορεί να είναι επιβαρυντική για την υγεία των κατοίκων του οικισμού ΚΟΡΕΛΚΟ. Παράλληλα, θεωρώ πως το θέμα πρέπει να τεθεί και σε ηθική βάση, καθώς ενόχλησε τους κατοίκους του οικισμού ο αιφνιδιασμός που τους έγινε με την εγκατάσταση της κεραίας για την οποία δεν είχε γίνει καμία ενημέρωση. Υποχρέωσή μας να κατευνάσουμε την ανησυχία των κατοίκων ενεργώντας σύμφωνα με την επιθυμία τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την απομάκρυνση της κεραίας.